Bryggerhuset

 Ettersom Bryggerhuset har vært en så kjekk periode i mitt liv lar jeg denne siden stå. Kanskje noen av dere har deltatt på mine bakerovns eller sjokoladekurs?Legger inn noen koselige kommentarer fra gjesteboka mi, fra tiden da Bryggerhuset var i full drift med matkurser og bakerovnskurser.


"Fantastisk! Vi hadde hørt mye gildt om Bryggerhuset, men dette var over all forventning. Nå har vi alle store planer og drømmer om å bli brødbakere. Alt smakte godt og vi synes vi var riktig så flinke. Takk for gode smaksprøver på hjemmelaget syltetøy og den knallgoe hvitløksosten!! Vi kommer igjen"


"Hvilke kulturopplevelse! Tusen takk for en fantastisk, morsom, spennende, interessant, engasjert og lærerrik opplevelse. Møte med fortiden. Vi som trodde at brød er avlange og blir "født" i poser på super'n. Men neida. Brød er runde og kommer som kreative kunstverk rett ut av storovnen. Fantastisk"


"Å bli invitert til en slik kveld, nærmest uten påviselig grunn er kanskje det beste som har skjedd på lenge. Å få anledning til selv å være en del av kulturarven vår, bli gitt mulighet til å briljere innen et urgammelt håndtverk. Få ansvar for sluttproduktet i en ukjent prosess. Fabelaktig!! En av de viktigste elementene for øvrig er vertskap og selskap. En stor takk til alle- dette frister til gjentakelse"


"Gode lefser har vi bakt, gode lefser har vi smakt. Takk for en lærerrik og trivelig kveld!"


"Heldagssamling!. Vi har vært her en regnfull lørdag og hatt en kjempeopplevelse! Noen kjente, noen ukjente, menn og damer i ulik alder har kost seg rundt bakerovnen, bakt brød og pyntet. Lærte om oppbygging/muring av ovn og avsluttet med en fantasstisk 4- retters. Takk og takk"


"En dag vi har sett frem til lenge. Brødbaking med 40 brød om gangen. Nydelig varm bakst og godt oppå. Vi forstår at dette opplegget krever en god del forberedelse i forvegen. Og så attåt å få høyra og sjå "sprosså", Else Rønnevig. Alt i alt en inspirerende dag. Noen av oss har ovn heime som skal prøves, andre skal få bygge seg ovn. Takk for denne dagen Turid!"


"En fantastisk og minnerik opplevelse som stimulerte alle mine sanser!"


"Dette var verd turen fra Karmøy. En stor opplevelse!""Kjære Turid! Så god var maten at jeg ikke tør å fortelle svigermor om den! Du slo til med lammestek og pleskner av en kvalitet som langt overgår hennes. Tusen takk for maten og tilbehør!"


"Hvorfor har ikke flere vett til å dyrke matkultur slik som den her i Bryggerhuset. Flott opplevelse! Skal anbefales videre!"


"En kanonbra kveld her på Rege. Her kommer vi igjen så snart som mulig!"


"Tusen hjertelig takk. Vi kommer igjen! PS: Smaksopplevelse uten sidestykke!""Tusen takk for et flott sjokoladekurs. Skal nyte godbitene nå i førjulstiden!"
All mat som kan steikes i vanlig komfyr, kan steikes i en vedfyrt bakerovn. Forskjellen er bare at mat fra vedfyrt bakerovn blir SÅ mye bedre. Det gjelder brødbakst, middag, kaker, desserter.....

Copyright 2012 © All Rights Reserved


Konfekt og sjokolader

Det var en sann fornøyelse å være i Bryggerhuset til sine tider. Produksjonen av konfekter og sjokolader var bare helt skamkoseligt. De gildaste stundene var om kveldene når jeg kunne eksperimentere med fyll. Bringebær, hyllebær, solbær, rabarbrafyll og mint. Alt tok jeg fra hagen. Så måtte jeg jo lage noen med nydelige likører i, så som cointreau, bayleys samt whiskey og cognac for å nevne noen. Nå blir det bare laget litt til jul for familie og venner.


Å kunne lage sjokolade er og en kunst. Ikke bare skal den se god ut på utsiden. Helst helt speilblank skal den være.


Fyllet skal også harmonere med valg av sjokolade. Så kommer smaken! 

Og når konfekten skal smakes, bites den i to.


Mens halve sjokoladen rulleres i munnen, studeres biten som er i hånden. Alt skal ende med et sukk av velvære og som forhøyner lysten etter mer :D.


Først da er en konfekt fullkommen!